RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DOF og Solstad utvider samarbeid(Ny)

Sist oppdatert:
Supplyrederiene Solstad Offshore og DOF utivder nå sin internasjonale fellessatsning til Østen. Fra før er de operative i Brasil, men noen fusjon er ikke på trappene
De to norske supplyrederiene går nå inn i et kompaniskap med Singapore-baserte Nortrans Pte. Ltd og starter et fellesselskap under navnet NOR Offshore Ltd.

Solstad, DOF og Nortrans vil eie det nye selskapet med en tredjedel hver.

- Vi vil i første omgang markedsføre egne skip, men holder alle muligheter opp, og kan både tenke oss å kontrahere nye skip eller kjøpe i annehåndsmarkedet, sier adm. direktør Lars Peder Solstad i Solstad Offshore til iMarkedet.

Ifølge Solstad vil det ikke bli overført skip til NOR Offshore før det er kontrakter på plass, noe han håper kommer på plass raskest mulig.

Målet med etableringen er å gjennom langsiktig samarbeid bli en ledende operatør i markedet for offshorefartøyer med relatert virksomhet i Asia og Australasia, hvor de mener det er et stort potensial.

Nortrans med kontaktnettet

Nortrans er heller ikke ukjent i det norske aksjemarkedet. Selskapet sto sin tid bak lager- og produksjonsskipsselskapet Nortrans Offshore som var notert på Oslo Børs frem til 2001. Da ble det solgt til Prosafe.

- De driver i dag ikke innen offshore, men var aktive på produksjonsskip og sitter med en del kompetanse, sier Solstad

Nortrans driver i dag med linjeskip og skipagenturer i Asia, og det er ifølge Solstad først og fremst med sid kontaktnett i Asia at Nortrans vil bidra. Det nye selskapet vil også få base i Singapore.

Ikke Solstad/DOF-fusjon

DOF og Solstad er fra før partnere i det brasilianske markedet gjennom selskapet Norskan Offshore, men Solstad avviser at fellessatsningene inngår planer for en fusjon mellom de to norske rederiene.

- Det har vi ikke tenkt på. Samarbeidene utgjør kun en liten del av total flåten til selskapene, sier Solstad.

Solstad og DOF kontrollerer og eier henholdsvis 36 og 32 skip inkludert nybygg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere