RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Doffen dropper valutagevinst

Sist oppdatert:
Supplyrederiet DOF har etter en ny gjennomgang av regnskapsprisnippene og tredje kvartalsregnskapet funnet at de endrer føringen av en valutagevinst på 84,6 millioner kroner
Endringen medfører at netto finansposter endres fra 50,2 millioner kroner til -28,8 millioner kroner, og at resultat før skatt endres tilsvarende fra 95 millioner til 16,1 millioner for tredje kvartal.

Det var i tredje kvartalsrapporten lagt frem i fjor høst at DOF refinansierte et av sine flåtelån. Det medførte en valutagevinst på 84,6 millioner kroner som i sin helhet ble ført under netto finansposter.

- Det er uklar regnskapspraksis på dette området. Selskapet har i etterkant av resultat- fremleggelsen i oktober foretatt en ny gjennomgang for å vurdere hvilket prinsipp som best reflekterer selskapets inntjening over tid. På bakgrunn av dette, har en besluttet å periodisere gevinsten over flere år i takt med de fraktkontraktene som valutalånet er ment å sikre, skriver selskapet i dagens melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere