*Nettavisen* Nyheter.

Dokumentar viser Statsbyggs nitide opprydningsarbeid

Oslo (NTB): I en minidokumentar produsert for Statsbygg forteller de ansatte om tiden fra kontorene deres ble blåst vekk til de i sommer fyller igjen bombekrateret.

Den 17,5 minutter lange dokumentaren, som er tilgjengelig på Statsbyggs hjemmesider, begynner med historier fra Statsbygg-ansatte som var på jobb 22. juli. Overingeniør Eivind Kråkstad forteller at han gikk fra sitt kontor i første etasje i Høyblokka bare minutter før det ble sprengt vekk.

De ansatte forteller om en brå overgang fra den døsige sommerdagen.

- I begynnelsen visste vi jo heller ikke hva eller hvem som egentlig var trusselen. Hvor skal vi begynne, og hva skal vi beskytte oss mot? sier regiondirektør Beate Bomann-Larsen i dokumentaren.

Videre vises også bilder av ødeleggelsene da ingeniørene jobbet med sikring av bygget i de første timene og dagene etter eksplosjonen. Lørdag, dagen etter angrepet, måtte de sørge for at folk fra Justisdepartementet kunne hente ut konfidensielle data og dokumenter fra blokka.

Statsbygg har gjennom året både jobbet med opprydning og rekonstruksjon og gjort grundige vurderinger av faren for senere kollaps i bygningsmassen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.