RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
JENNIFER OG ANGELO MEREDINO hadde vært gift i bare fire måneder da Jennifer ble diagnostisert med kreft. I bildeserien «Kampen vi ikke valgte» har de fosøkt å humanisere kreftens ansikt.
JENNIFER OG ANGELO MEREDINO hadde vært gift i bare fire måneder da Jennifer ble diagnostisert med kreft. I bildeserien «Kampen vi ikke valgte» har de fosøkt å humanisere kreftens ansikt. Foto: Angelo Merendino

Dokumenterte konas kreftkamp

Sist oppdatert:
Bildene av modige Jennifer rører verden.

(SIDE2): Fotografen Angelo Merendino dokumenterte sine kone Jennifers kamp mot brystkreft.

Resultatet har blitt en fantastisk bildeserie, som har rørt mange. Bildene har han lagt ut på en blogg og på Facebook. På Facebook er det i skrivende stund over 26.500 som har «likt» siden, og tallen øker raskt.

- Sterkt
Bloggen ble også lagt ut på diskusjonsforumet Reddit, og der er det flere som har blitt grepet av bildene.

- Jeg tror jeg aldri har begynt å gråte av noe fra Reddit, før nå, skriver en bruker.

- Wow. Bare wow. Sterkt, skriver en annen.

Merendino beskriver bildeserien som et forsøk på å «humanisere kreftens ansikt». Han skriver på bloggen at bildene viser utfordringene, vanskelighetene, frykten, tristheten og ensomheten som følger med en kreftdiagnose - men ikke minst ønsker han at bildene skal portrettere kjærligheten som også fantes.

- Folk vender litt ryggen til hverdagen til en med kreft, noe jeg forstår. Det er smertefullt, sier Merendino til Huffington Post.

- Før Jen og jeg gikk gjennom dette, så visste ikke jeg hvordan det var heller, legger han til.

På sin egen hjemmeside har han lagt ut bildene under navnet «Kampen vi ikke selv valgte». De to hadde vært gift i bare fire måneder, da Jennifer fikk diagnosen.

- Jeg husket så godt det øyeblikket. Jens stemme, og nummenheten som fulgte. Den følelsen forsvant aldri. Jeg kommer heller aldri til å glemme hvordan vi så inn i øynene til hverandre og holdt hverandre i hendene, og tenkte «Vi er sammen, alt kommer til å bli bra», skriver han.

Vil vise den virkelige hverdagen
Selv om Merendino i utgangspunktet bare tenkt til å vise bildene til familien, bestemte han og Jennifer seg for å «legge ut informasjonen der folk vil ha det». Han gjorde dette for å øke bevisstheten rundt hvordan livet med kreft virkelig er slik at kreftpasienter kan bli møtt med mer kunnskap, empati, forståelse og oppriktig omtanke.

Det har ført til enorm respons. Han holder kunstutstillinger og foredrag, og han arbeider også med en bok.

- Man blir ydmyk av det. Jeg vet ikke hvor jeg hadde vært i dag uten all oppmuntringen og kjærligheten, sier Merendino, som også sier at det har gitt ham styrke siden Jennifer døde for et og et halvt år siden.

- Det får meg til å føle at vi har klart å lage noe positivt ut av noe forferdelig.

Se fotoserien her:
(Alle bilder: ANGELO MEREDINO. Bildene er gjengitt med tillatelse fra Meredino.)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere