RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dollar kraftig opp

Sist oppdatert:
Dollaren har steget kraftig de siste dagene, etter en rekke positive makrotall fra USA. Det er positivt for Oslo Børs
En dollar koster tirsdag morgen 7,18 kroner. Det er opp fra 7,11 på samme tid i går. oppgange skjøt fart i går ettermiddag, da det kom nye, positive makrotall fra USA.

Så sent som 22. oktober var kursen 6,96 kroner.

En sterkere dollarkurs er meget positivt for Oslo Børs, som har ekstrem eksponert mot dollar gjennom at mange store selskaper har det vesentlige av sine inntekter i dollar, for eksempel innen olje, shipping og råvarer.

Dollaren har også styrket seg mot euro, fra 1,158 dollar for en euro i går morges til 1,145 dollar nå.

Kronen har styrket seg noe mot euro, fra 8,23 til 8,22 kroner for en euro.

Dollaroppgangen de siste dagene har kommet av sterke makrotall fra USA, som overskygger de langsiktige bekymringene for store underskudd på handelsbalansen og statsbudsjettet.

I går kom den såkalte ISM bedriftsindeksen inn bedre enn ventet, med en verdi på 57 poeng for oktober, mot 53,7 i september, mens det var ventet snaut 56 poeng. En verdi over 50 indikerer vekst.

- Kommer fredagens arbeidsmarkedstall ut på eller over konsensusanslag (+ 50.000) kan vi ende uken med en betydelig renteoppgang. I valutamarkedet kan igjen vekten bli lagt på vekstforskjeller mens det blir mindre snakk om ubalansene. USD kan fort styrke seg mye, skriver Nordea i sin morgenrapport tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere