RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dollar og aksjer opp på Saddam-rykte(Ny)

Sist oppdatert:
Dollaren har styrket seg overraskende i ettermiddag etter rykter om at president Saddam Hussein hadde godtatt eksil, og også aksjemarkedet stiger opp fra tidligere tungt fall mandag
Mens dollar i formiddag har blitt handlet på de svakeste nivåene mot euro på 39 måneder, så styrket dollaren seg brått rett før klokken 15 i ettermiddag. Etter å ha vært så lavt som 1,09 dollar for en euro, gikk dollaren brått til under 1,08 dollar pr. euro i ettermiddag.

Ifølge Briefing.com er det rykter om at president Saddam Hussein skal ha gått med på å gå i eksil som har gitt det voldsomme hoppet for dollaren. Det skal ha vært en rekke slike rykter den siste tiden med meget varierende kredibillitet.

Nå handles en euro på 1,082 dollar. Siden de to valutaene nådde paritet 4. desember har dollaren vært den svakeste av de to.

Også de amerikanske og europeiske børsene har rett før klokken 16 i dag begynt å stige på ryktene om at Saddam skal ha valgt å gå i eksil. Meldingene er langt fra bekreftet, men etter voldsomme fall i USA fredag ettermiddag, og store fall i Europa i formiddag, så har utviklingen snudd.

Både rente-, aksje- og valutamarkedene er meget nervøse i dag i påvente av våpeninspektørenes rapport til FNs sikkerhetsråd i ettermiddag. Dersom Hussein velger å gå i eksil så vil en krig mot Irak etter all sannsynlighet bli uaktuell. Det er nettopp frykt for at en krig skal ødelegge for økonomisk vekst i USA og globalt som har sendt børsen så kraftig ned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere