RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dollar og kroner til nye bunnivåer

Sist oppdatert:
Dollaren fortsetter den svake trenden mot euroen, og har i formiddag falt til nok en historisk bunnoteringen mot den europeiske valtuaen. Norske kroner også rekordlav mot euro
En euro koster nå 1,25 dollar, som er en svekkelse på 0,4 prosent så langt mandag. Det er også nytt historisk bunnivå for dollaren, som har falt nærmest kontinuerlig i syv uker mot den europeiske valutaen.

Mot norske kroner har dollaren nærmest uendret, og ligger på 6,74 kroner, siden kronen også har svekket seg mot euroen i løpet av mandagen.

En euro koster nå 8,43 kroner, som er det svakeste nivået mot euro siden slutten av mars 1999.

Det er skuffende makrotall fra USA juleaften, hvor ordreinngangen for varige goder var lavere enn ventet, samt frykt for at de amerikanske forbrukstallene senere denne uken også vil vise en svakere tendens for USA økonomi som tynger dollaren.

En svakere utvikling vil ytterligere dempe utsiktene til en økning av den rekordlave styringsrente i USA. Siden nyttår har dollaren svekket seg med 16 prosent mot euroen.

Det norske rentekuttet rett før jul ser også ut til å ha gitt effekter mot euroen, samtidig som kronen har stabilisert seg på svakere nivåer mot dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere