RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dollar-rally på jobb forventninger

Sist oppdatert:
Forventningene er høye til dagens sysselsettingsstatistikk og det fikk dollaren til å styrkes sammen med spekulasjoner om intervensjon fra den europeiske og japanske sentralbanken
Dollar ble omsatt til 1,3270 EURUSD i går kveld, men har nå styrket seg betraktelig og handles på 1,3275 EURUSD.

Det spekuleres nå kraftig i markedet om den japanske og europeiske sentralbanken kommer til å slå seg sammen for å intervenere i valutamarkedet slik at dollaren igjen stiger mot euro og yen.

Samtidig forklarer Bloomberg News bevegelsene med høye forventinger til dagens sysselsettingsstatistikk.
Forventet vil det bli rapportert om 200.000 nye arbeidsplasser i USA, noe som skaper optimisme blant valutastrategen.

- Kombinasjonen av sysselsettingsstatistikken og en følelse av at posisjonene har blitt overdratt har ledet til et rally i dollaren, sier en valutaanalytiker til Bloomberg.

Analytikeren tror også at japanske myndigheter nå er nærmere å intervenere i valutamarkedet.

Derivathandelen til Deutsche Bank og Goldman Sachs, som iMarkedet har rapportert om tidligere, viser at investorene antar at det ble skapt 223.000 nye jobber.

- Dagens arbeidsmarkedsstatistikk fra USA kan utløse reaksjoner i kurs og renter. Vi antar at en forventningsrett utfall i sysselsettingen (median-anslag +180.000) blir oppfattet som "bra", da dette er opp mot gjennomsnittet for året, men svakere enn sist. Sannsynligvis vil lange renter kunne stige noe. For dollaren anses dette som nøytralt, skriver DnB NOR Markets i en markedsoppdatering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere