RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dollar stabilisert etter ras

Sist oppdatert:
Dollarkursen har flatet ut og tatt seg litt opp igjen etter å ha falt til tidenes laveste nivå mot euro i går. Det går rykter om at den japanske sentralbanken støttekjøper dollar
Torsdag morgen koster en euro 1,191 dollar. Det er omtrent det samme nivået kursen lå på i går ettermiddag, etter at dollar tidligere på dagen falt til det laveste nivå mot euro noen sinne.

En dollar 6,86 kroner, også det omtrent som i går ettermiddag.

Stabiliseringen kommer etter kraftig fall for dollaren de siste dagene. Blant faktorene som medvirket til dette var svært lave tall for utlendingers kjøp av amerikanske verdipapirer, fortsatt lav inflasjon i USA, tilløp til handelskrig mellom USA og Kina og tegn til økende vekst i Europa.

Flere andre årsaker kan ha bidratt til at fallet stanset det siste døgnet. Som så mange ganger før går det rykter om at den japanske sentralbanken intervenerer for å bremse yenoppgangen mot dollar, da dette skader japanske eksport.

I tillegg steg det amerikanske aksjemarkedet i går etter flere dager med fall, og boligtallene fra USA er fortsatt sterke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere