RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dollar til historisk lavmål

Sist oppdatert:
Ingen ting ser ut til å hindre dollarens fall, og valutaen noteres nå til det laveste mot euro noen gang mens man må tilbake til 1996 for å finne tilsvarende lavmål mot norske kroner
Verken oppmuntrende tall fra USA om kapitalinngang, utsikter til amerikanske renteheving i desember eller flere positive makrotall den siste tiden har klart å stogge dollaren. Valutaen er på vei ned, og har i formiddagstimene brutt under 1,30 mot euro.

USDEUR handles i øyeblikket til 1,3033 mens USDNOK handles til 6,2075.

Man må tilbake til desember 1996 for å finne tilsvarende lave nivåer som kronen befinner seg i formiddagen onsdag. Senior valutaanalytiker John Einar Tørklep sier til iMarkedet at han forventer at kronen vil svekke seg videre, selv om den er svært overkjøpt i det korte bildet.

Definitivt brudd
- Dollaren har brutt definitivt gjennom 1,30 nå. Dette bærer mot prognosen vi hadde for uken på at kursen på USDEUR går mot 1,32. Markedet har fokus på underskuddene og dette overskygger alt, sier Tørklep.

- Selv om vi fikk sterke produsentpris-indekstall, så kan det indikere høyere konsumpriser og inflasjon i USA i dag. Dermed øker også muligheten for en renteheving i desember. Dette burde være fordelaktig for dollaren, sier Tørklep til iMarkedet.

En kinesers sjanse
Den neste 'triggeren' som valutamarkedet ser etter er det kommende G-20 møtet som skal avholdes til helgen. Her skal også Kina delta, og det ventes kommentarer eller signaler omkring den kinesiske valutaen kanskje frislippes mot dollar.

I så fall vil den japanske sentralbanken kunne leve med en sterkere japansk Yen mot dollar enn de gjør i dag – og eksporten fra Japan til resten av Asia vil ta seg opp, og japanske selskap og økonomien i landet vil da være mindre eksponert mot dollar.

Tørklep sier til iMarkedet at det ikke er forventet særlige signaler om eventuell devaluering av kinesisk valuta mot dollaren, men om det kan komme signaler i den retning kan det være med på å styrke dollar-sentimentet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere