RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dollar til ny bunn

Sist oppdatert:
Dollaroppturen etter pågripelsen av Saddam Hussein ble kortvarig. I dag tidlig har dollaren vært på tidenes laveste nivå mot euro
En euro koster nå 1,232 dollar. Tidligere i dag var prisen på en euro oppe i 1,235, noe som er den svakeste dollaren mot euro siden euroen ble innført.

En dollar koster nå 6,68 kroner, noe som er på nivå med kursen i går ettermiddag, men svakere for dollaren enn i går morges.

Mot euro har kronen svekket seg, og en euro koster nå 8,23 kroner, mot 8,18 i går morges.

- De positive effektene på dollaren av Saddam Hussein sin arrestasjon, ble svært kortvarig. Nye bombeeksplosjoner førte til mer realistiske vurderinger blant markedsaktørene. I det minste foreløpig må videre uro forventes, skriver Gjensidige NOR Merchant Bank i sin morgenrapport om valuta og renter.

- Det ble på nytt fokus på underskuddene på den amerikanske driftsbalansen. Selv om den nyeste statistikken som omfatter utlendingers investeringer i USA viste en klar, positiv utvikling fra september til oktober, blir tallet (27,65 milliarder) for lite til å dekke underskuddet (rundt 42 milliarder). Vi har gjentatte ganger pekt på at dette forholdet kan presse dollaren, skriver Gjensidige NOR.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere