Dollaren mobbes til nye bunner

Den amerikanske dollaren er fullstendig uten sikkerhetsnett og faller til nye bunnrekorder mot euroen. En rekke negative nyheter tvinger dollaren ned

19.05.08 00:41

Dollar-kritikere har fått blod på tann, og DnB NOR Markets analytiker Øystein Dørum, skriver i morgenrapporten onsdag at dollaren fremstår som venneløs – og kanskje også snart et mobbeoffer?Som iMarkedet skrev i går vil den russiske sentralbanken minske sin andel av dollar som valutareserve og istedet satse på euro, samtidig kom den kinesiske visesentralbanksjefen med kritikk av amerikansk valutapolitikk – og sendte en klar beskjed til Washington D.C: Fiks opp i finansene.Les mer:


Kina krever at USA ordner opp i finansene
Euro styrkes etter russisk kjøpssignal

Dollaren har nå brutt det viktige 1,30 nivået mot euro ettertrykkelig, og har denne uken etablert seg over denne. I skrivende stund handles den på 1,3103 USDEUR, mens norske kroner handles til 6,2160 USDNOK. Den historiske bunnoteringen for USDEUR er på 1,3115, men den er ikke gammel (tirsdag kveld) og kan brytes når som helst.Men som iMarkedet skrev onsdag morgen. Ikke alle er negative til en videre svekkelse av dollaren.Les mer:


- Lav dollar er bra

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.