RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dollaren mot ny bunn

Sist oppdatert:
Dollarkursen fortsetter sitt svalestup, og treffer nye bunnmål mandag morgen. Dollaren nærmer seg historiens laveste nivå mot euro
Mandag morgen må man betale 6,79 kroner for en dollar. Det er det laveste nivået på over seks år siden våren 1997.

Dollaren svekker seg også mot euro, og man må nå betale 1,16 dollar for en euro. Det er det laveste nivået på fire år, og man nærmer seg sterkt bunnrekorden for dollar siden euroen ble innført, på 1,18.

Den amerikanske finansministeren John Snow kommenterte i helgen dollarfallet på TV, og la vekt på den positive effekten for amerikansk eksport, noe som indikerer at amerikanske myndigheter ikke vil forsøke å stanse fallet.

Mange har spådd dollarens fall, på grunn av det store underskuddet USA har mot utlandet, på rundt 1,5 milliarder dollar pr. dag.

For Europa er dollarfallet et problem, på den måten at situasjonen blir enda verre for europeiske eksportbedrifter, i en situasjon hvor veksten allerede har stanset opp i store deler av Europa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere