RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dollaren styrker seg

Sist oppdatert:
Den amerikanske dollaren har styrket seg mot euro og kroner det siste døgnet i det markedet håper på sterke makrotall senere denne uken. De første makrotallene kommer onsdag i USA
Det er forventningene til sterke tall for den amerikanske detaljhandelen og industriproduksjon som har fått dollaren til å styrke seg markert det siste døgnet.

Det er ventet at ved gode tall så vil en rekke økonomer begynne å heve sine estimater for verdens viktigste og største enkelt økonomi.

Ifølge Bloomberg gikk Goldman Sachs mandag til det skritt å heve estimatet for den økonomiske veksten i USA for tredje kvartal til 6,5 prosent. Det er det høyeste på knappe fire år. Goldmans forrige estimat lå på 5 prosent. De opprettholdt et estimat på 4 prosent for fjerde kvartal.

Dollaren har steget til 1.1592 dollar pr. euro i tidlig London handelen tirsdag, mot 1,17 ved slutt i New York i går kveld. Dette er første gang dollaren er under 1,16 dollar pr. euro siden 6. oktober. Dollaren har også styrket seg mot den japanske yenen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere