RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dollaren styrker seg

Sist oppdatert:
Dollaren har det siste døgnet styrket seg noe mot euro og kroner, fra rekordlavt nivå i går. Renten har steget i USA, og troen på rentekutt i Europa er økende
Onsdag formiddag koster en euro i underkant av 1,18 dollar, etter å ha touchet rekordnivåer på 1,19 dollar i går.

I kroner koster en dollar 6,68 kroner, etter å ha vært nede i 6,60 i går.

Dette skjer samtidig som USA-børsene steg markant i går på rimelig gode tall for forbrukertillit og sterk boligbygging.

Samtidig steg rentenivået i USA noe i går, fra ekstremt lave nivåer. Yielden på tiårige statsobligasjoner steg fra i overkant av 3,30 prosent til 3,40 prosent.

Samtidig har troen på rentekutt i Europa festet seg, etter nye uttalelser fra representanter for den europeiske sentralbanken i retning av at man forventer fallende inflasjon. Til nå har banken vært fanget av at inflasjonen har holdt seg over målsetningen på 2 prosent, selv om veksten i økonomien har vært elendig.

Klokken 12 i dag kommer det et foreløpig estimat for økningen i konsumprisindeksen i euro-området i mai. Det vil være et viktig signal når det gjelder muligheten for at den europeiske sentralbanken kutter renten på sitt møte i neste uke, noe som vil kunne bremse euroens oppgang mot dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere