RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dollaren svekkes mot euro

Sist oppdatert:
Etter en lengre periode med oppgang for dollaren peker pilene nå nedover. Fokuset i valutamarkedet har endret seg. Les mer
DnB NOR Markets sine valutaanalytikere har påpekt ovenfor iMarkedet.no ved tidligere anledninger at det som styrer dollaren er markedets fokus fra de strukturelle til det konjunkturelle i den amerikanske økonomien.

Med andre ord: det er et faktum at den amerikanske økonomien konjunkturelt er i meget god stand – og at dollaren dermed får en oppgang. Men det er også faktum at den amerikanske økonomien har strukturelle problemer (enorme handelsunderskudd, store minus i budsjettene, meget lav sparerate med mer).

Nå kan det se ut som om markedet igjen har begynt å se på dollaren med kritiske og strukturelle briller.

Selv med gode makrotall har dollaren svekket seg både mot euro og japanske yen.

I morgentimene fredag ble dollaren handlet til 1,3070 USDEUR, og nå frykter flere aktører ifølger Reuters at dersom dollaren bryter 1,31 USDEUR-grensen så vil dollaren raskt kunne falle til 1,33 USDEUR. Det er et nivå vi ikke har sett siden januar.

Kursen på norske kroner er i skrivende stund 6,3599 USDNOK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere