RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dollaren viser muskler

Dollaren på det høyeste nivået mot euro på seks uker.

Dollaren fortsetter å styrke seg mot euroen foran dagens rentemøte i den amerikanske sentralbanken. Det ventes at sentralbanken vil holde lånerenten stabil, og samtidig komme med kommentarer om inflasjonen, melder Bloomberg.

NA24- din næringslivsavis

Dagens dollarkurs ligger på 5,16 kroner mens euroen ligger på 8,01 kroner. Dollaren handles til det høyeste mot euro på seks uker. Kursen i valutamarkedet er i morgentimene 1,55 dollar per euro.

Dollaren fortsetter også å styrke seg mot japanske yen. Der er nå kursen 107,8 yen per dollar, en nedgang 108,27 yen mandag.

Prisen på ett oljefat falt til120 dollar fatet tirsdag morgen, og har falt fra over 144 dollar i midten av juni. Dagens pris er den laveste på 13 uker, og demper noe av de klamme grepet den høye oljeprisen var på verdensøkonomien.

Dollaren styrket seg etter at handelsdepartementet rapporterte en økning i inflasjonen til 0,8 prosent i juni. Raskest økende tempo siden september 2005.

- Dollaren får en økning på grunn av fallende oljepriser, noen som demper uroen for de amerikanske konsumentene, sier Yuji Saito, sjef i Societe Generale SA, Frankrikes nest største bank, til Bloomberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere