RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dollarfall på handelsbekymringer

Sist oppdatert:
Etter flere dager med oppgang faller dollaren i forkant av offentliggjøringen av den amerikanske handelsbalansen. Les hva som er forventet
Euroen har svekket seg mot dollar de siste dagene, og falt hele 4 prosent den siste uken. Ifølge Reuters er dette det største fallet for euroen på en uke mot dollar siden euroen ble innført som valuta i 1999.

Men nå har dollaren svekket seg noe som følge av spenning rundt den amerikanske handelsbalansen. Om dollaren vil fortsette å styrke seg mot euro, og dermed norske kroner, vil avgjøres nettopp av disse tallene.

Det er ventet at handelsunderskuddet blir noe mindre i november enn i oktober. I oktober var handelsunderskuddet på svimlende 55,46 milliarder dollar etter at oljeprisen satte en demper på amerikansk eksport. Ifølge en sammenstilling Reuters har foretatt vil handelsunderskuddet i november komme på 54 milliarder dollar.

- Om handelsbalansen ikke er så ille vil markedet fortsette å kjøpe tilbake dollaren. Men dersom tallene er skuffende vil selgingen fortsette, sier en valutastrateg ved JPMorgan Chase Bank til Reuters.

I morgentimene tirsdag ble dollaren handlet til 1,3132 USDEUR, som er en svekkelse for dollaren som sent mandag kveld ble handlet til 1,3073 USDEUR.

At den amerikanske finansministeren John Snow ble sitert på at det er markedets jobb å fastsette dollarens verdi ble av flere tolket dollarnegativt.

Dollarkursen mot norske kroner er i morgentimen på 6,2588 USDNOK, mens euroen handles til 8,2185 EURNOK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere