RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dollarfall skaper frykt på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Kronen styrker seg kraftig mot dollaren og har ikke vært så høyt siden 1997. Det skaper problemer for Oslo Børs og for norsk eksportnæring
Kronen er på sitt sterkeste siden tidlig 1997 etter kraftig oppgang fredag. Dermed fikk blant annet DnB Nor Markets sine analytikere rett. De spådde en styrking av kronekursen mot dollar etter at norske kroner brøt den teknisk viktige 6,60 grensen.

I et notat beskrev de mulighetene for at kronen ville stige til 6,40 på kort sikt og muligheter for hele 6,10 på lengre sikt mot dollaren.

På fredag falt dollaren kraftig mot norske kroner. Mandag morgen noteres norske kroner til 6,44 mot dollaren. Dette er det laveste dollaren har vært mot norske kroner siden begynnelsen av 1997.

Men også mot Euro styrker kronen seg, og mandag morgen ble Euro notert til 8,2151 mot norske kroner.

Den sterke norske kronen skaper problemer for norsk eksportnæring. Men det skaper også problemer for de selskapene som noterer sine inntekter i dollar, men som fører sine regnskaper i Norske kroner.

Holder kronen seg lav vil det komme en bråte med nedgraderinger fra analytikerne når de hensyn tar valutakurser i sine analyser.

Men også eksportnæringen vil få merke dollarens fall. De som henter sine inntekter i dollar ser at de får mindre norske kroner igjen for hver dollar. Den siste måneden har dollaren falt hele 5,3 prosent, mens den har falt 8,3 prosent de siste 12 månedene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere