RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dollaroppgang etter rentefrykt

Sist oppdatert:
Dollaren har svingt seg kraftig oppover etter spekulasjoner om at rentehevingene vil skje fortere enn antatt i USA. Også mot norske kroner styrker dollaren seg. Les hva som forventes
I valutamarkedet var det hektisk aktivitet i går. Siden mandag har valutaen styrket seg som følge av optimisme rundt amerikanske makrotall som kommer denne uken.

Men i går kveld fikk dollaren også kraftig drahjelp av den amerikanske sentralbanken.

Referatet fra det siste rentemøtet i Federal Reserve (den amerikanske sentralbankens) kunne indikere en økt takt i hevingen av renter. Årsaken, som iMarkedet.no har skrevet om tidligere i dag, er at man er redd for økt inflasjon som følge av de historisk lave rentene som nå råder i USA.

Dollaren ble mot euro handlet til 1,3270 USDEUR ca halv ni norsk tid onsdag, mens den mot norske kroner ble handlet til kurs 6,2415 USDNOK. Dette er en kraftig oppgang for dollaren som i romjulen ble handlet ned mot 6,10 nivået mot norske kroner.

Det forventes fra flere hold, skriver Bloomberg News, at dollaren nå vil styrke seg ytterligere og muligens stige til 1,31 USDEUR.

Andre mener også at dollarfallet markedet har opplevd blant annet i romjulen var for mye og for raskt, og at dette nå vil reverseres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere