RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dollaroppgang etter storm

Sist oppdatert:
Dollaren styrket seg markant mandag ettermiddag etter at aktørene posisjonerte seg for amerikanske nøkkeltall og etter at stormen Katrina løyet. Les mer her
Den amerikanske dollaren har styrket seg det siste døgnet, og DnB NOR Markets antar det er markedsaktører som posisjonerer seg for flere viktige nøkkeltall denne uken som driver kursene. Blant annet kommer et referat fra den amerikanske sentralbanken i dag, noe som bidrar til å skape interesse rundt dollaren.

- Samtidig som orkanen Katrine raste innover amerikanske sørstater og gjorde skade for enorme verdier, fortsatte dollaren å styrke seg utover ettermiddagen i går. Dette skyldtes kanskje at den lavtliggende byen New Orleans, som det på forhånd var fryktet kunne bli fullstendig ødelagt av uværet, unngikk å havne midt i orkanenes vrede. Eller kanskje var det fordi slike naturkatastrofer, med store ødeleggelser og påfølgende behov for gjenoppbygging og investeringer, ofte viser seg åbidra positivt til den økonomiske veksten, spør DnB NOR Markets i sin morgenrapport tirsdag.

- EURUSD omsettes i skrivende stund omkring 1.2210, og dollaren har dermed styrket seg 0,9 prosent siste døgn. Også mot yen er dollaren noe sterkere. Den japanske valutaen svekket seg over natten på svake tall for konsum og ledighet. Det blir interessant å se hvordan dollarutviklingen blir i dag, når London-traderne – kanskje mindre USA-patriotiske – er på plass etter fridagen i går, fortsetter analytikerne i DnB NOR Markets.

I morgentimene i dag ligger kronen omtrent uendret fra i går, på 7,9220 EURNOK. Den høye oljeprisen er med på å understøtte kronen. I tillegg tenderte kronen sterkere etter gårsdagens fremleggelse av detaljomsetningsvolumet for juli, som viste en vekst på 1,0 prosent fra måneden før. Dette var klart sterkere enn konsensusforventningen på 0,1 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere