RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dollaroppgang på rentespekulasjon

Sist oppdatert:
I valutamarkedet spekuleres det i om den amerikanske renten. Det sender dollaren opp fra det laveste nivået på 20 måneder.
Vil den amerikanske sentralbanken senke renten, eller er de for bekymret for inflasjonen til å ta grep? Det spør aktørene i valutamarkedet seg om onsdag. Spørsmålet er brennaktuelt, ettersom dollaren har falt til det laveste nivået mot euro på 20 måneder.

En uttalelse fra sentralbankmedlem William Poole om at det er for tidlig å slutte å bekymre seg om inflasjonen, samt at sentralbanksjef Ben S. Bernanke som tirsdag la vekt på at høye priser var hans største bekymring, fikk dollaren til å stige for første gang på syv handelsdager. Det melder Bloomberg News.

Dollaren handles til 1,315 dollar mot euro onsdag formiddag, mot 1,32 tirsdag. Dollaren har vært helt nede i 1,3218 mot euro tirsdag, noe som er det svakeste nivået siden mars 2005.

Onsdag formiddag koster en dollar 6,27 norske kroner, mens den tirsdag kveld kostet 6,315 kroner.

Den amerikanske sentralbanken har ikke rørt renten, som nå står i 5,25 prosent, på de tre siste rentemøtene. Dette kommer etter 17 rentehevinger på rad siden juni 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere