RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dollarvind i valuta

Sist oppdatert:
Det blåser en dollarvind i valutamarkedene. Les mer her:
Mot den norske kronen er dollaren opp 3 øre så langt i dag etter en kraftig oppgang nå i formiddag. Dollaren stiger også markert mot euroen og handles ved 11-tiden på 1,199 dollar pr. euro, mot 1,203 dollar i morges.

Det er to faktorer som ligger bak dollaroppturen mandag. Det første og mest fokuserte er fredagens arbeidsmarkedsrapport fra USA. Den pekte mot nye renteøkninger fra den amerikanske sentralbanken Federal Reserve. Sentralbanken økte i forrige uke styringsrente for 14. gang på rad.

Det er lønnsinflasjon og generell inflasjon som nå forventes å være i fokus for den nye sentralbanksjefen Ben Bernanke som tok over klubben i Fed fra Alan Greenspan sist uke. Greenspan holdt døren åpen for ny renteøkninger da han avsluttet med renteøkning i forrige uke.

Den andre faktoren som det fokuseres i valutamarkedet i dag er investorer som ønsker å inn i dollar på grunn av uroen rundt Irans atomprogram og den generelle uroen i Midtøsten de siste par dagene.

Iran avsluttet lørdag samarbeidet med FNs atominspektører som følge av at det internasjonale atomenergibyrået endte opp med å rapportere Iran inn for Sikkerhetsrådet i FN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere