RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dom for grove seksuelle overgrep blir stående

Sist oppdatert:
Bergen (NTB): Gulating lagmannsrett har forkastet anken til en 72 år gammel mann som i tingretten ble dømt til sju års fengsel for grove seksuelle overgrep mot to mindreårige gutter.

Mannen ble i Bergen tingrett 24. juni i år dømt for å ha forgrepet seg på to brødre fra de var ni og ti år gamle. Mannen anket både straffutmålingen og oppreisningserstatningen, men valgte å trekke erstatningspunktet før saken ble behandlet i lagmannsretten denne uka.

Lagmannsretten besluttet onsdag å forkaste anken.

- På bakgrunn av sakens alvorlige karakter og de allmennpreventive hensyn som gjør seg sterkt gjeldende, er lagmannsretten enig med tingretten i at straffen settes til sju års fengsel, skriver lagmannsretten i dommen.

Som i tingretten får imidlertid mannen reduksjon i straffen som følge av tidsforbruk og tilståelse. Den betingede delen av straffen blir stående på tre år med to års prøvetid.

Også to andre menn ble dømt da saken var oppe i tingretten i juni. De ble dømt til henholdsvis fem års fengsel, hvorav to betinget og ett års fengsel, hvorav fem måneder betinget. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere