RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dom i omfattende investeringsbedragerisak

Sist oppdatert:
I Oslo tingrett ble det i dag avsagt dom i en omfattende investeringsbedragerisak
Tre menn ble dømt til fengsel i henholdsvis 3 år, 6 måneder og 5 måneder for grove bedragerier.

Hovedmannen (en forretningsmann) ble i tillegg dømt til tap av retten til å drive selvstendig næringsvirksomhet i 5 år. Han ble også dømt til å betale erstatning til fem investorer med til sammen 3 619 464 kroner. Erstatning til den ene av de fem investorene betaler han sammen med de to andre domfelte. Den fjerde tiltalte i saken ble frikjent, skriver Økokrim i en melding.

De domfelte er dømt for å ha forledet en rekke investorer til å innbetale til sammen ca. 10 millioner kroner. Investeringene skulle bl.a. gå til finansiering/refinansiering av lån og til gebyrer/avgifter i forbindelse med pengetransaksjoner fra Nigeria. Investorene ble forespeilet stor fortjeneste. Lån ble ikke gitt, og pengetransaksjoner ble ikke gjennomført. Investorene har tapt de investerte pengene. Hovedforhandling i saken ble gjennomført i oktober-november 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere