RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dom mot drapstiltalt nordmann i Thailand ventes torsdag

Dommen mot Stein Dokset (52), som er tiltalt for forsettlig drap på sin kjæreste i Thailand i 2009, ventes i Phuket torsdag denne uken.

Utenriksdepartementet bekrefter overfor NTB at domstolen i Phuket har oppgitt torsdag som dagen dommen er klar.

Kommunikasjonsrådgiver Eskil Sivertsen opplyser at Dokset kan velge å søke om å få sone en eventuell dom i Norge.

UD kan hjelpe

– Når en rettskraftig dom foreligger, kan den dømte søke om soningsoverføring til Norge. Utenriksstasjonen kan være behjelpelig med å formidle søknad om soningsoverføring til Justis- og beredskapsdepartementet, som behandler disse søknadene, sier han til NTB.

Dokset er tiltalt for forsettlig drap, men han hevder selv at det var en ulykke som inntraff da kjæresten Rungnapa Rachsombat (33) døde i 2009. Hun ble funnet død i en søppelkasse med kjemikalier.

Søppeldunk

Dokset har forklart at kjæresten døde under en krangel da han puffet henne og hun slo hodet i veggen. Etterpå skal han pakket den døde i plast og lagt henne i en søppeldunk som han forseglet og låste inn i et av leilighetens seks bad. Der ble dunken stående til 28. februar 2012 da politiet ransaket huset etter et tips.

Sivertsen i UD sier han ikke ønsker å spekulere i hva norske myndigheter vil gjøre dersom 52-åringen blir dømt til døden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere