RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dominique Strauss-Kahn trekker seg som IMF-sjef

Foto: HO (Reuters)
Sist oppdatert:
Den overgrepssiktede IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn trekker seg med umiddelbar virkning.

Franskmannen Dominique Strauss-Kahn (62), som er siktet for å ha forgrepet seg på en stuepike på et hotell i New York, trekker seg som sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF), melder BBC News torsdag.

Torsdag ble det også offentliggjort nye bilder som viser fengselskortet til Strauss-Kahn. Kahn befinner seg på det beryktede fengselet Rikers Island hvor han fikk tildelt en enkel seng, en kopp å drikke av, sjampo, og tannpasta ved ankomst.

Med umiddelbar virkning
I en uttalelse sier Strauss-Kahn at han allerede har informert styret i IMF om sin beslutning om at han trekker seg med umiddelbar effekt.

I uttalelsen sier Strauss-Kahn at det er med stor sorg han kommer med denne meddelelsen.

- Jeg tenker nå først og fremst på min kone - som jeg elsker mer enn noe annet - på mine barn, min familie, på mine venner. Jeg tenker også på mine kolleger i IMF; sammen har vi oppnådd store ting de siste tre årene, heter det i uttalelsen fra Strauss-Kahn ifølge Reuters.

Se Dominique Strauss-Kahns brev her (fransk)

Hevder sin uskyld
- Til dere alle vil jeg si at jeg benekter med den største mulige styrke alle de beskyldninger som er framsatt mot meg, heter det videre.

Fornærmede vitner
Stuepiken som hevder Strauss-Kahn tvang henne til oralsex og forsøkte å voldta henne på hotellet Sofitel 14. mai, skal vitne for en storjury. Det vil skje bak lukkede dører. Hennes advokat Jeffrey Shapiro sier hun helt avviser at det var noen form for frivillighet i det som skjedde, skriver The Independent.

Kvinnen er 32 år gammel og opprinnelig fra Guinea i Vest-Afrika. Hun fikk innvilget sin asylsøknad i USA for sju år siden. Hennes advokater avviser også at hun har deltatt i et komplott for å felle IMF-sjefen, som var ventet å skulle utfordre Nicolas Sarkozy i neste års presidentvalg.

Kvinnen har en datter på 15 år. Ifølge hennes advokat frykter hun for sin og datterens sikkerhet. Hun har fortalt at hun ikke kjente Strauss-Kahns identitet fra før, men ble gjort oppmerksom på hvem han var dagen etter hendelsen på hotellet.

Jakter på sædflekker
New York-politiet skal ha skåret ut et stykke av teppet på hotellsuitien i jakten på DNA-bevis som kan knyttes til Strauss-Kahn, sa en politikilde til nyhetsbyrået AP onsdag. Etterforskerne vil undersøke om teppet inneholder sæd fra Strauss-Kahn, sæd som kan ha blitt spyttet ut etter den påståtte episoden med tvungen oralsex. Hvis de gjør slike funn, vil det støtte opp under stuepikens forklaring. Politisjef Raymond Kelly nektet onsdag å gi detaljerte opplysninger om etterforskningen.

Vil velge ny IMF-sjef
Strauss-Kahn sitter fortsatt varetektsfengslet. Hans advokat Benjamin Brafman sier de torsdag vil komme med en ny begjæring om at han løslates mot kausjon.

IMF sier i en uttalelse at de i nær framtid vil velge en ny sjef. I mellomtiden er John Lipsky fungerende IMF-sjef.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere