RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dominomur deler Berlin

Berlin (NTB-AP): En mur av dominobrikker har reist seg i Berlin, til minne om barrieren som under den kalde krigen symboliserte delingen av Europa.

De over 2 meter høye brikkene strekker seg over 1,5 kilometer langs traseen til Berlinmuren. De skal veltes over ende mandag, på 20-årsdagen for murens fall.

- Alle har murer i hodene sine til en viss grad. Det er alltid bra hvis man kan rive dem, og jeg synes dette er et fint symbol, sier Stefan Schüler, som bor i den tyske hovedstaden.

Mange av dominobrikkene er påskrevet tekst, som «vi er ett folk». Én har et bilde av et sverd som kutter gjennom Berlin.

Den første brikken skal veltes av Polens tidligere president Lech Walesa. Som leder for fagbevegelsen Solidaritet på 1980-tallet spilte han en viktig rolle i prosessen fram mot den kalde krigens slutt.

USAs utenriksminister Hillary Clinton, Storbritannias statsminister Gordon Brown, den franske presidenten Nicolas Sarkozy og Russlands president Dmitrij Medvedev ventes å være til stede i Berlin på årsdagen for Berlinmurens fall. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere