*Nettavisen* Nyheter.

Dommedagstroende går hver sin vei

Paris (NTB-AFP): De alvorligste tilhengere av troen på at verden går under fredag, forsøker å berge seg ved å kjøpe plass i underjordiske bunkere. De mer lettsindige fester som om det er deres siste sjanse.

En ting skal være sikkert: Maya-kalenderen, kalt «Den lange tellingen», konkluderer med at verden går under fredag 21. desember 2012. Det er slutten på en 5.000 år lang æra. Og med det har kalenderen utløst en rekke forretningsideer verden over.

I mayaenes gamle hjemland, et stort område i Mellom-Amerika som omfatter deler av Mexico, Belize, Guatemala, Honduras og El Salvador, har spådommen om «Slutten på verden slik vi kjenner den» vært en skikkelig vitamininnsprøytning for turismen.

Gamle maya-steder vil være fulle av aktivitet fredag. Eksempler på gamle ritualer skal vises, lysshow arrangeres og konferanser holdes. Mange av aktivitetene utløser protester fra grupper av innfødte som mener deres kultur blir kapret til kommersiell utnyttelse. Så de vil også være til stede.

I Brasil kan de overbeviste dra til landsbyen Alto Paraiso, et sted som ifølge lokale forståsegpåere pulserer av «mystisk energi». (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.