RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skyldig i voldtekt

KJENDIS: Julio Kopseng deltok i Norske talenter på TV 2 og på et barneprogram i NRK i perioden da kvinner mener at han voldtok dem.
KJENDIS: Julio Kopseng deltok i Norske talenter på TV 2 og på et barneprogram i NRK i perioden da kvinner mener at han voldtok dem. Foto: Arkivfoto/Faksimile (DittOslo/YouTube)
Sist oppdatert:
Julio Kopseng er dømt til 16 års forvaring.

Oslo tingrett har kjent Julio Kopseng skyldig i alle de ni voldtektene han var tiltalt for (du kan se en liste over voldtektene her).

Kopseng er dømt til 16 års forvaring. Dette vil da være en dom som inkluderer de to voldtektene han tidligere er dømt for. Totalt er Kopseng dømt til 16 års fengsel for de 11 voldtektene, men ett år er allerede sonet slik at.

Kopseng er også dømt til forvaring med en minstetid på 9 år. Kopseng må også betale erstatning til hver av kvinnene.

Kopseng tok betenkningstid da dommen var avsagt, men varslet kort tid etter at han vil anke dommen.

Retten konkluderte med at Kopseng har vist liten anger i retten, men tvert imot fremstilt seg selv som offer. Retten konkluderer derfor med at det er stor fare for at Kopseng også kan voldta når han slipper ut av fengsel etter endt soning. Han har derfor fått en forvaringsdom som gjør at det er usikkert når han vil slippe ut.

Skyldig i alle forhold
Oslo tingrett har kjent 37-åringen skyldig i å ha misbrukt alle de ni kvinnene han var tiltalt for å ha voldtatt.

Kopseng selv sitter urørlig og ser på dommer Elisabeth Wittemann mens hun leser opp dommen mot Kopseng. Til stede i retten er også en rekke unge kvinner som Kopseng nå er dømt for å ha forgrepet seg på. Noen av kvinnene er tydelig beveget over å ha blitt trodd.

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om 16 års forvaring. Kopseng har tidligere blitt dømt for to voldtekter. Påtalemyndigheten mener at samfunnet må beskyttes mot mannen.

Retten mener at noen av kvinnene har fryktet for livet under voldtekten, og at særlig de mange voldtektene av hans tidligere samboer viser alvorligheten i handlingene.

Ikke trodd
Kopseng sier at han er uskyldig, og at kvinnene har anmeldt ham for å få voldsoffererstatning ( les egen sak her). Dette blir han ikke trodd på av Oslo tingrett.

Retten viste spesielt til et lydopptak der man hører Kopseng har sex med en kvinne, og der kvinnen sier nei. Kopseng har i retten sagt at han ikke oppfattet dette som et virkelig nei.

-Retten har vanskelig for å se at ikke Kopseng oppfattet et nei som annet enn et nei, sa leste dommer Elisabeth Wittemann under domsavsigelsen.

Retten gjorde det også klart at den ikke har trodd på to vitner som støttet Kopseng i rettssaken, og mener at vitnene bevisst har forklart seg uriktig om Kopseng og hans daværende samboer.

- Psykopatiske trekk
Retten viser også til de rettssakkyndige som konkluderte med at Kopseng viser klare psykopatiske trekk. Retten mener det er sannsynlig at man vil begå nye voldtekter når man tidligere har voldtatt flere ganger.

Retten gjennomgår skyldspørsmålet for de ni enkelte voldtektene. Retten har så langt gjennomgått to av voldtektene og funnet det "overveiende sannsynlig" at Kopseng voldtok kvinnene.

På bakrunn av en av de ni sakene har retten også lagt til grunn at det ikke er noen hindring for Kopseng at barn er til stede. Han har vist at han likevel vil voldta.

Les også: - Voldtok mødre med barna i leiligheten

Les også: - Ble tvunget med på swingersklubb

Les også: - Voldtok kvinne to dager før han ble dømt for voldtekt

Flere hundre voldtekter
- Jeg trodde jeg var den eneste, og at det bare var jeg som hadde vært dum, sa en av de ni ofrene som den 37 år gamle danseren og fotografen Julio Kopseng er tiltalt for å ha voldtatt.

Før jul fortalte de ni kvinnene hvordan Kopseng hadde voldtatt dem. En av kvinnene hadde også vært samboer med Kopseng en periode. Kopseng er også kjent skyldig for gjentatt mishandling og fler hundre voldtekter av henne.


DOMMEREN: Dommer Elisabeth Wittemann leser opp dommen mot Julio Kopseng i Oslo tingrett.


Mener det er fare for gjentakelse
Oslo tingrett gjennomgikk de ulike vitneforklaringene gitt i retten. Flere har forklart at Kopseng er en blid og sprudlende person, men at han får plutselig personlighetsforandring som gjør at han blir aggressiv, og at han da kan voldta. Etter disse voldtektene blir han igjen blid.

Tingretten viser til at de sakkyndige mener Kopseng har klare psykopatiske trekk, men at han er strafferettslig tilregnelig.

Retten finner klare likhetstrekk mellom det de fornærmede har forklart under denne saken, og det som ble fremstilt som faktum i den forrige rettssaken der han ble dømt for to voldtekter.

Tingretten poengterer at faren for gjentatte voldtekter er sterkt til stede når man har voldtatt flere ganger før.

Narkotika og tyveri
I tillegg er Kopseng dømt for ulovlig oppbevaring av en mindre mengde narkotika, og ulovlig besittelse av en batong, og tyveri fra privatpersoner om bord på en buss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere