RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dommer besvimte under drapssak

Torstein Lindquister, aktor i ankesaken etter Olderdalen-drapet, vil ikke spekulere i hvorfor dommeren besvimte under torsdagens rettssak i Hålogaland lagmannsrett. Her sammen med bistandsadvokat Siv Hallgren fra da saken gikk for Nord-Troms tingrett.
Torstein Lindquister, aktor i ankesaken etter Olderdalen-drapet, vil ikke spekulere i hvorfor dommeren besvimte under torsdagens rettssak i Hålogaland lagmannsrett. Her sammen med bistandsadvokat Siv Hallgren fra da saken gikk for Nord-Troms tingrett. Foto: Sissel Wessel-Hansen
Sist oppdatert:
Mens rettsmedisineren forklarte seg om dødsårsaken til 55-åring, besvimte plutselig dommeren. Dermed ble rettssaken avbrutt for dagen.

Det var tilløp til dramatikk da Hålogaland lagmannsrett torsdag behandlet en anke etter det såkalte Olderdalen-drapet høsten 2013.

For mot slutten av dagen, besvimte lagdommeren som ledet ankeforhandlingene på tinghuset i Tromsø.

Hendelsen skjedde mens Lars Uhlin-Hansen, professor i rettsmedisin og patologi, forklarte seg om dødsårsaken til 55-åringen som ble funnet død i sitt hjem i Olderdalen 21. september i 2013.

I forkant var det også blitt vist bilder fra obduksjonen av avdøde, skriver Nordlys.

Voldtekt med døden til følge
Retten ble hevet for dagen som følge av episoden, men ifølge dommeren selv fortsetter den etter planen fredag. I en kort kommentar overfor Nordlys bekrefter hun også at hun besvimte.

To menn møtte på tiltalebenken da saken ble behandlet i Nord-Troms tingrett. Begge ble dømt til fengsel i ti år for voldtekt med døden til følge.

Sentralt i saken står en støvsuger som tingretten mener ble brukt til voldshandlinger.

Påtalemyndigheten mener dødsvolden ble utført som en hevnaksjon mot 55-åringen.

Den ene domfelte - en 32-årig mann - anket ikke tingrettens dom. Hans medtiltalte - en 41-årig mann - har hele tiden nektet straffskyld og hevder at han ikke var til stede i boligen der volden fant sted. Det er altså denne anken lagmannsretten skal ta stilling til.

Store ytre og indre skader
Ifølge obduksjonsrapporten fikk den avdøde 55-åringen store ytre og indre skader som følge av volden. Statsadvokat Torstein Lindquister, aktor i saken, legger heller ikke skjul på at saken er spesiell.

Svein Kristian Wikstrøm forsvarer 41-åringen som har anket dommen til lagmannsretten. Han ønsker ikke å kommentere hendelsen i retten torsdag.

Han ønsker imidlertid ikke å spekulere i hva som er årsaken til at dommeren besvimte under torsdagens ankeforhandlinger.

- Hun kviknet i alle fall til etter kort tid, sier Lindquister.

- Har du opplevd lignende tidligere?

- Vel, det har hendt at folk svimer av i forbindelse med straffesaker - både tilhørere og vitner.

Nordlys har vært i kontakt med 41-åringens forsvarer, advokat Svein Kristian Wikstrøm. Han sier at han ikke har noe behov for å kommentere hendelsen.

Det er satt av hele neste uke til lagmannsrettens behandling av anken.

Lik Nettavisen på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere