Gå til sidens hovedinnhold

Dommer dømte i nær to år etter å ha blitt erklært uegnet

Bergen (NTB): Arbeidsgiveren fastslo i 2010 at en dommer i Bergen tingrett hadde avvikende og sviktende vurderingsevne. Frps Per Sandberg reagerer sterkt på at mannen har fått fortsette i jobben.

Staten har nå tatt ut stevning mot dommeren som etter 16 års konflikt på arbeidsplassen kan bli den første etter krigen som får sparken i Norge, skriver Bergens Tidende.

Etter at Domstoladministrasjonen (DA) kom med sin knusende karakteristikk for to år siden, har mannen vært dommer i 224 rettssaker. Domstoladministrasjonen stilte den gang spørsmål ved rettssikkerheten til partene under hans administrering av sakene.

Først ett år og ni måneder senere har Justisdepartementet avgjort at mannen skulle suspenderes fra stillingen ved Bergen tingrett.

- Hvis DA var så tidlig ute med en så knusende dom, og departementet likevel lot ham fortsette så lenge, er dette en justispolitisk skandale. Dette er rett og slett ødeleggende for rettsstaten Norge, sier Sandberg som er leder for justiskomiteen på Stortinget.

Han sier saken er meget alvorlig, og at han personlig vil sørge for å få svar på hvorfor dommeren ble sittende i stillingen. (©NTB)

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene