*Nettavisen* Nyheter.

Dommer: Ikke uvanlig å ha problemer med å huske

Eidsvoll (NTB): Juryen har trukket seg tilbake for å avgjøre skyldspørsmålet i overgrepssaken i Gjerdrum. Lagdommeren har minnet dem på at overgrepsutsatte kan ha vanskelig for å huske.

En mor (49) og en daværende stefar (50) er tiltalt for overgrep mot ei jente mens familien bodde i Gjerdrum i Akershus fra 1990 til 1998, det vil si fra jenta var fem år gammel. Begge de tiltalte ble dømt i Nedre Romerike tingrett i fjor, men nekter straffskyld og anket.

Tirsdag holdt lagdommer Fritz Borgenholt sin rettsbelæring i Eidsivating lagmannsrett på Eidsvoll, etter at aktor og forsvarere holdt sine prosedyrer mandag. I rettsbelæringen kom dommeren inn på hvordan han mener de ti i juryen bør vurdere de ulike forklaringene og andre bevisene. Dette er i stor grad en ren bevisvurderingssak, understreker Borgenholt.

- En skulle tro at overgrep brenner seg inn i sinnet og at en husker i detalj. Erfaring viser at fornærmede kan ha problemer med tidfesting, stedfesting og antall. Etter min mening kan alder spille inn, mange husker mindre fra ung alder. Hvor mange år som er gått kan også være en faktor, sa han til juryen.

De ti personene i juryen gikk tirsdag inn på juryrommet for å ta en avgjørelse i skyldspørsmålet - og der blir de til en avgjørelse er klar. Dersom den ene eller begge de tiltalte blir kjent skyldig, venter prosedyrer for straffeutmålingen onsdag. Begge de tiltalte nekter straffskyld på alle punkter. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.