RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dommer-nestor kritiserer håndtering av promillesak

Oslo (NTB): Stein Husby som er sorenskriveren med lengst fartstid i Norge, retter i en kronikk i VG kraftig kritikk mot politiets og Domstoladministrasjonens håndtering av saken om en promilledømt sorenskriver.

Husbys kritikk kommer etter at VG 26. januar skrev at en annen erfaren sorenskriver slipper å sone i fengsel til tross for at vedkommende kjørte av veien og ble målt med en promille på 2,98. Istedenfor fengsel ble mannen dømt til å gjennomføre et promilleprogram. Sorenskriveren fikk også strafferabatt på boten, skriver avisen.

- Denne saken er helt ødeleggende for tilliten til domstolen. Jeg velger å si ifra av hensyn til domstolens anseelse, sier Stein Husby som til daglig er sorenskriver i Kongsberg, til VG.

Husby mener alle involverte ledd har sviktet, aller mest Domstoladministrasjonen som han mener tildekket de faktiske forhold ved å unnlate å videreformidle informasjon om hendelsen til Justisdepartementet.

Husby kaller dommen mot sin kollega særdeles tynn, med fravær av de vanlige momenter som kjørelengder og risiko som er vanlig å vektlegge i slike saker.

Sorenskriverens advokat, Harald Stabell, sier klienten er dypt uenig i Husbys betraktninger i kronikken, men sier klienten vil vurdere å komme tilbake med kommentarer på et senere tidspunkt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere