RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dommere kutter høye advokatsalærer

Sist oppdatert:
En rekke advokater fremmer salærkrav som ifølge domstolene langt overstiger det arbeidet som er nedlagt, bekrefter sorenskriver Arild Kjerschow. I en sak ble salæret kuttet med 1 million kroner.

Det viser en gjennomgang Aftenposten har utført, ifølge NTB. Det største kuttet fant avisen i Oslo tingrett, som reduserte et krav fra advokat Morten Steenstrup med én million kroner.

- Det er i praksis vanskelig for dommerne å kontrollere hva som er nødvendig arbeid i den enkelte sak. Dommerne er dermed ofte henvist til å godta svært høye utgifter, som i neste omgang belastes klientene eller statskassen. Derfor er de kuttene som Aftenposten presenterer i dag antakelig bare toppen av isfjellet, sier sorenskriver Arild Kjerschow.

Han mener årsaken til at det er blitt så dyrt å føre saker for domstolene, nesten utelukkende skyldes de høye advokatsalærene.

- Timetallene på advokatenes omkostningsoppgave bare stiger og stiger, uten at vi kan se noen god grunn til det, sier sorenskriver Øyvind Smukkestad i Trondheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere