*Nettavisen* Nyheter.

Dommeren: Vi stiller ikke syke personer for retten

Kinshasa (NTB): Dommeren i den militære straffedomstolen i Kongo sier rettssaken ikke vil fortsette dersom det blir erklært at Joshua French er syk og må ha behandling.

Det sier kaptein og president Serge Kabondo for den militære domstolen i Kinshasa til NTB torsdag ettermiddag. Fredag klokka 9 vil retten settes som planlagt. Før rettsforhandlingene starter vil dommeren ta imot den varslede begjæringen fra forsvarsadvokatene til Joshua French. De mener han er syk og at han ikke kan stilles for retten.

- De sier han er syk. Det får vi se når retten settes fredag morgen og så får vi ta stilling til hvordan alt skal skje videre, sier Kabondo til NTB på sitt kontor i Kinshasa.

- Vi må få en vurdering av en kvalifisert ekspert. Er han syk må han få riktig behandling til han er blitt frisk og kan møte i retten igjen, sier dommeren videre.

En tiltalt som er for syk til å stilles for retten, skal i prinsippet legges inn på sykehus og være der til vedkommende blir vurdert som skikket til å stilles for retten igjen, ifølge dommeren.

- Det kan ta tre dager uke eller seks måneder. Vi stiller ikke syke personer for retten. Legen som behandler ham må erklære ham for frisk før en rettsprosess kan starte opp igjen, sier Kabando. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag