Dommerne opphever kjennelsen i overgrepssak

Hamar (NTB): Fagdommerne i Eidsivating lagmannsrett setter hele kjennelsen i overgrepssaken mot et ektepar fra Øvre Romerike til side.

27.01.14 20:10

Juryen i lagmannsretten kjente mandag ettermiddag moren (40) skyldig i grove seksuelle overgrep og vold mot sønnene sine på 7, 8 og 17 år. Faren (30) ble kjent skyldig i overgrepene mot de yngste guttene, men frikjent for forholdene når det gjaldt stesønnen på 17.

Fagdommerne i retten brukte kort tid før de besluttet å sette juryens kjennelse til side. Tilsidesettelsen gjelder både de forholdene juryen mente ekteparet var skyldig i og frikjennelsen av faren for overgrep mot stesønnen. Beslutningen innebærer at hele saken må opp til ny lagmannsrettsbehandling, denne gangen uten jury, men med såkalt utvidet meddomsrett, sammensatt av tre fagdommere og fire meddommere.

- Særlig nei-svarene har styrket vår beslutning om å sette hele kjennelsen til side, sa lagdommer Bernt Krohg, med henvisning til frikjennelsen av stefaren.

Aktor, statsadvokat Peter André Johansen, tolker beslutningen dit hen at Krohg og de to fagdommerne mener man i bevisvurderingen enten måtte tro på alt det barna sa eller ingenting av det.

- Han har hatt en «enten eller»-holdning til barnas forklaringer, og er derfor uenig i juryens vurderinger når den tydeligvis har trodd på noe, men ikke alt, sier Johansen til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.