RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Domstein preget av Fjord-tapene(Ny)

Sist oppdatert:
Rolf Domstein har klart å snu driften til pluss, men store underskudd i Fjord Seafood gjør at bunnlinjen i Domstein fortsatt er i stor minus. Domstein henter nå 50 millioner kroner
Relaterte saker:
Domstein bekrefter emisjon
Domstein kjøper i Sverige(Ny)

Domstein fikk et resultat før skatt på minus 49,1 millioner kroner, mot minus 43,1 millioner kroner i samme periode i fjor.

Det er igjen store underskudd i oppdrettsselskapet Fjord Seafood som trekker ned for Domstein. Linjen for resultat fra tilknyttet selskap viser minus 43,5 millioner kroner, mot minus 11,6 millioner kroner i samme periode i fjor.

Domstein har samtidig klart å snu egen drift til pluss gjennom blant annet kostnadstiltak, og driftsresultatet endte på pluss 6,9 millioner kroner, mot minus 13,1 millioner i samme periode i fjor.

Ervik Havfiske som også inngår i tilknyttede selskaper gikk med et null resultat i kvartalet. Det er registrert en positiv prisutvikling i tredje kvartal, og dette forventes å fortsette i fjerde kvartal.

- Fjerde kvartal er det viktigste kvartalet for den pelagiske virksomheten med høysesong både for sild og makrell. Det forventes også økt salg av ferdigvarer. Høy aktivitet og effekten av gjennomførte kostnadstiltak forventes å gi positiv resultatutvikling også i fjerde kvartal, skriver styret om utsiktene fremover.

Det forventes også en positiv resultatutvikling i Fjord, i hovedsak på grunn av bedre laksepriser. Domstein eier 20 prosent av aksjene i oppdrettsselskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere