RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Domsteins lakse-eventyr over

Sist oppdatert:
Rolf Domstein og hans brødre kaster kortene i Fjord. Nå er det John Fredriksen som overtar
Fredag ble det kjent at Domstein ASA med datterselskaper selger alle sine aksjer i Fjord Seafood. Posten var på totalt 88.418.164 aksjer eller rundt 15 prosent av aksjene i oppdrettselskapet.

Kjøperen var John Fredriksens selskap Geveran Trading, og salget ble gjort til kurs 5,00 kroner pr. aksje. Dette var trolig en bedre pris enn Domstein-brødrene hadde håpet på. I lengre tid har det gått rykter om at Domstein har ønsket seg ut av Fjord, og kurser over 4,50 kroner pr. aksje har vært ønskelig.

Med oppkjøpskampen mellom investorene Jens Ulltveit-Moe og John Fredriksen grep altså Domstein-brødrene anledningen til å kaste kostene i laksemarkedet.

Nå vil Rolf Domstein og hans brødre satse på sin kjernevirksomhet gjennom Domstein ASA.

Rolf Domstein har lenge vært den dominerende maktfaktoren i Fjord. Nå drar han inn 450 millioner kroner fra Fredriksen til Domstein.

Etter den siste oppkjøpsrunden sitter nå Ulltveit-Moe med en eierandel op 10,84 prosent i Fjord, mens John Fredriksen nå har en eierandel på 25 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere