RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Domstol: - Ikke nok beviser mot spansk prinsesse

Madrid (NTB-Reuters-AFP): En domstol i Spania har innstilt behandlingen av beskyldningene om korrupsjon som har vært rettet mot kong Juan Carlos' datter. Bevisene mot prinsesse Cristina holder ikke, mener domstolen.

Den 47 år gamle prinsessen ble i april siktet for å ha vært innblandet i en affære der hennes mann Iñaki Urdangarín er beskyldt for underslag. Men tirsdag fastslo en domstol på øya Mallorca at bevisene for dette ikke er gode nok til å opprettholde siktelsen.

Den venstreorienterte opposisjonen i Spania reagerer sterkt på avgjørelsen.

- Hvis dette hadde handlet om en hvilken som helst annen statsborger, ville siktelsen blitt opprettholdt og hun var blitt nødt til å møte i retten, sier Ricardo Sixto fra venstrepartiet Izquierda Unida.

Iñaki Urdangarín bærer tittelen hertug av Mallorca og har tidligere spilt på det spanske landslaget i håndball, blant annet i flere OL-turneringer. Han og hans forretningspartner Diego Torres er mistenkt for å ha underslått 6 millioner euro eller vel 45 millioner kroner.

Saken har ført det spanske kongehuset ut i dets verste krise på mange år, og har ført til spekulasjoner om at kongen kan bli presset til å abdisere. Den tidligere så populære monarkens anseelse har stupt siden Urdangarin-skandalen ble kjent mot slutten av 2011. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere