RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Domstol fastholder oppløsning av Egypts nasjonalforsamling

Sist oppdatert:
Kairo (NTB-Reuters-AFP): Egypts grunnlovsdomstol påpeker at kjennelsen om nasjonalforsamlingens oppløsning er bindende, selv om president Mohamed Morsy vil samle forsamlingen.

Mohamed Morsy, som vant presidentvalget i juni, annullerte søndag grunnlovsdomstolens avgjørelse om å oppløse nasjonalforsamlingen og ba de folkevalgte om å tre sammen igjen. Han risikerer dermed en konflikt med landets mektige militære.

- Alle grunnlovsdomstolens avgjørelser og beslutninger er endelige og kan ikke ankes. De er bindende for alle statlige institusjoner, sier domstolen i en erklæring mandag.

Men mandag sa nasjonalforsamlingens president Saad al-Katatni at underhuset skal møtes ved middagstider tirsdag lokal tid.

Katatni har i likhet med president Mohamed Morsy bakgrunn i Det muslimske brorskap. Morsy sa imidlertid fra seg lederstillingen i Brorskapets politiske fløy Frihets- og rettferdighetspartiet da han ble tatt i ed i juni. Mandag kveld opptrådte presidenten og lederen for det egyptiske militærrådet offentlig sammen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere