RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Domstol nekter myndighetene bruk av Miranda-opplysninger

Sist oppdatert:
London (NTB-Reuters): En domstol i London har nedlagt delvis forbud mot at britiske myndigheter bruker opplysninger som befant seg i David Mirandas eie da han ble avhørt i mange timer på Heathrow søndag.

Domstolen forbyr delvis at myndighetene og politiet «inspiserer, kopierer eller deler» data som ble tatt fra Miranda mens han var anholdt på Londons største flyplass. Men domstolen gir samtidig myndighetene lov til å fortsette å gjennomgå dokumentene i de beslaglagte eiendelene fram til 30. august.

Miranda har fortalt at han ble fratatt både mobiltelefon, datamaskin og minnebrikker mens han ble avhørt. Han er partneren til Glenn Greenwald, journalisten i avisen The Guardian som har publisert sentrale deler av dokumentene som Edward Snowden har gitt til internasjonale medier. Dokumentene handler om amerikansk etterretnings- og overvåkingsvirksomhet i USA og internasjonalt.

Snowden har arbeidet som IT-konsulent for amerikanske etterretningsorganisasjoner som CIA og NSA.

Politiet hevdet torsdag i retten i London at materialet som ble beslaglagt kunne vært skadelig om det ble offentliggjort. Politiets advokat sa at politiet fortsatt var i ferd med å gjennomgå tusener av sider med sensitive dokumenter.

Granskingen av dokumentene har utløst at det formelt er iverksatt etterforskning av Miranda fra politiet i London, melder TV-stasjonen ITV. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere