Nordmannen ble funnet død på sitt rom i Pattaya i Thailand onsdag. Det skal ifølge thailandsk politi ikke være mistanke om noe kriminelt.

- Vi kan bekrefte at en nordmann er funnet død i Pattaya. Det eneste vi kan si er at det ikke er noe som tyder på at noe kriminelt har skjedd, sier kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Kjetil Elsebutangen, til Nettavisen.

En nabo forteller at hun oppdaget at mannens dør sto åpen, og da hun kikket inn i rommet fant hun nordmannen død. Pårørende i Norge er varslet om dødsfallet.

Ifølge thailandske medier skal 42-åringen tidligere denne uken ha vært involvert i en motorsykkelulykke. Han var på sykehus, men ble raskt utskrevet og fikk medisiner.

Mannen vil bli obdusert for å fastslå dødsårsaken, og motorsykkelen hans er beslaglagt av politiet som bevis i saken.

Bankran
I 2002 ble nordmannen dømt til elleve års fengsel for flere væpnede bankran i Oslo. I juli 2004 ble han innvilget sin første permisjon fra Ila landsfengsel, men han vendte aldri tilbake etter at de sju timene han var gitt å disponere i frihet var over.

Han ble igjen pågrepet og sonet videre fra 21. august 2004 og satt fengslet inntil han ble prøveløslatt i oktober 2008, opplyser politiet i Asker og Bærum til Nettavisen.

Politiet ville ikke etter rømmingen uttale seg om det var kritikkverdig at fengselsmyndighetene hadde innvilget permisjon eller at de lot mannen reise uten følge.

Etterlyst
Mannen ble etterlyst både hjemme i Norge og i Schengenområdet gjennom Interpol. Politiet fikk inn flere tips i saken, men sa selv de fryktet at det var for sent og at mannen hadde stukket utenlands.

Kort tid før han ble etterlyst, hadde den da 36 år gamle nordmannen et møte med sin forsvarer John Christian Elden. Møtet gjaldt en begjæring om gjenopptakelse av hans straffesak.

- Min klient mener dommen er uriktig, sa Elden den gang. Advokaten sier til Nettavisen at han ikke har hatt kontakt med sin tidligere klient siden.

Arvet
I tiden 42-åringen satt i varetekt i påvente av rettssaken, arvet han et millionbeløp. En del av pengene ble brukt til å betale tilbake ransutbyttet på nærmere 750.000 kroner.