Gå til sidens hovedinnhold

Dømt etter Spasibar-bråk

En 35 år gammel mann fra Ila er dømt til bøter og saksomkostninger i forbindelse med bråket som oppsto rundt nedleggelsen av Spasibar 1. juli.

Ila/Sentrum: I alt seks personer ble pågrepet for forstyrrelse av offentlig ro og orden og for å ha hindret politiets arbeidet i forbindelse med en brann som oppsto på scenen etter at utestedet Spasibar hadde lukket dørene for godt den 1. juli i år.

35-åringen deltok ikke på festen, men kom til stedet klokken halv fire på natten sammen med en kamerat. Det var da et stort oppbud av politi og brannvesen på grunn av brannen.

Aggressiv stemning

Rundt 200 mennesker oppholdt seg på stedet og politiet ønsket å fjerne disse fordi brannen ble ansett som farlig. Det oppsto aggressiv stemning som følge av dette og alle politienheter i Oslo ble tilkalt for å fjerne de siste 50 til 60 festdeltakerne som ikke ville forlate stedet.

Dyr fest

35-åringen ble to ganger bedt om å fjerne seg, men etterkom ikke politiets pålegg. Han ble så påsatt håndjern og satt bak i en politibil. Etter en stund ble mannen tatt ut av politibilen og på nytt bedt om å forlate stedet, noe han ikke gjorde.

Han ble på nytt iført håndjern og kjørt i arresten hvor han måtte tilbringe natten. 35-åringen skal da ha stukket ansiktet mot politimannens ansikt og sagt «fuck you». Disse ytringene skal ha fortsatt i politibilen på tur til sentralarresten.

Tingretten har derfor enstemmig dømt 35-åringen til å betale en bot på 8 500 kroner, subsidiært 17 dagers fengsel. Mannen er i tillegg dømt til å betale 3 00 kroner i saksomkostninger.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn