Gå til sidens hovedinnhold

Dømt for 800 trusler mot Nav

Skal ha ringt inn 100 trusler på én dag.

Bergen (NTB): En mann er i Bergen tingrett dømt for blant annet bombe- og drapstrusler mot Nav. På det meste skal han har ringt inn 100 trusler på én dag.

Den 32 år gamle mannen har flere ganger ringt inn trusler mot navngitte ansatte ved et av Navs bydelskontorer i Bergen, melder NRK. Han har også flere ganger truet med å bombe Nav-kontoret.

Fra april til oktober i fjor ringte han inn rundt 800 trusler, hvor de ansatte blant ble kalt «forbannede horer» og ble truet med at mannen skulle «knuse fjeset» deres.

Mannen, som i dag er uføretrygdet, var ilagt besøksforbud mot Nav-kontoret. Sinnet mot etaten skal bunne i at saksbehandlerne mente 32-åringen ikke hadde rett på sosialstønad i tillegg til arbeidsavklaringspenger.

Retten fant det formildende at mannen har klart å avstå fra å ringe inn flere trusler etter desember 2012. Dommen ble på 90 dagers fengsel. 50 av dem ble gjort betinget, mens den ubetingede delen på 40 dager tilsvarer den perioden mannen allerede har sittet i varetekt. Han kunne dermed spasere ut av retten som en fri mann, så sant han klarer å holde seg på den smale sti de neste to årene.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken