*Nettavisen* Nyheter.

Dømt for å ha druknet hunden sin

Foto: (Helge Grønningen)

Innrømmet å ha låst hunden inn i et bur for så å kaste det på sjøen.

04.10.13 12:40

(Nettavisen): Mannen fra Sør-Trøndelag drepte hunden sin ved å låse den inn i et bur og kaste buret i Trondheimsfjorden.

I en fersk dom fra Sør-Trøndelag tingrett gir han en uforbeholden tilståelse.

Økonomiske årsaker skal ha vært grunnen til at han ikke kvittet seg med hunden på andre måter.

«Han tok livet av sin rottweiler ved å låse hunden inn i et bur og kaste buret på havet, slik at hunden druknet. Forholdet anses som grovt på grunn av dyrets lidelser for døden inntraff», står det dommen.

Nå er mannen dømt for brudd på Dyrevelferdsloven § 37:«Å ha avlivet dyr uten at det skjedde på en dyrevelferdsmessig måte».

Han ble mandag denne uken dømt til 18 dagers betinget fengsel for handlingen, og fradømt retten til å ha hund de neste ti årene.

Tips til saker? Kontakt Nettavisens journalist her!

Fant bur i fjæra
Nettavisen skrev 26. august om 42 år gamle Helge Grønningen og hans far som fant en død hund i et bur i fjæresteinene i Lensvik i Agdenes kommune i Sør-Trøndelag.

- Vi hadde vært på båttur og skulle legge til kai da vi så et bur liggende i fjæra. Inni buret lå det en død hund. I buret til hunden lå det blant annet et pledd og et bånd, fortalte Helge til Nettavisen.

Konkrete tips førte til at politiet klarte å spore opp den tidligere hundeeieren. Mannen ble anmeldt.

- Nå skal politiet gjøre seg ferdig med etterforskningen, før den sendes videre til påtalemyndigheten, opplyste lensmann i Orkdal og Agdenes, Elisabeth Eriksen, til Nettavisen.

Les hele saken her : - Grusomt hvis den ble dumpet levende

Grusomt og hjerterått
Dyrebeskyttelsen har tidligere uttalt at det ikke er første gang de hører om katter eller hunder som dumpes på sjøen. Organisasjonen reagerer kraftig.

- Det er grusomt og hjerterått. Det finnes andre alternativer. Man kan få hunden omplassert eller gå til dyrlege for å avlive den, sa Inger Karin Stoppenbrink i Dyrebeskyttelsen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.