Gå til sidens hovedinnhold

Dømt for å ha skaffet prostituerte til Berlusconis fester

Milano (NTB-AFP): Tre personer er dømt til flere års fengsel for å ha skaffet prostituerte til fester hos Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi.

TV-verten Emilio Fede og den tidligere showbusiness-agenten Lele Mora ble fredag dømt til å sone sju år i fengsel. Dommen mot den tidligere sparkepiken Nicole Minetti lød på fem års fengsel.

Ifølge retten bidro de tre til å skaffe prostituerte til fester som ble holdt i Berlusconis villa. En av de prostituerte var den da 17 år gamle Karima el-Mahroug, også kjent som Ruby Hjerteknuseren.

Berlusconi ble tidligere i år dømt til sju år i fengsel for å ha betalt for sex med El-Mahroug, men han har anket dommen, som dermed ikke er rettskraftig.

Fredag ba domstolen i Milano om at det startes etterforskning for å avgjøre om Berlusconi har avgitt falsk forklaring i saken mot Fede, Mora og Minetti.

Ifølge påtalemyndigheten fungerte de tre som «vinsmakere» som undersøkte de prostituertes «kvalifikasjoner» før de ble invitert til Berlusconis villa. Festene ble i retten beskrevet som orgier. (©NTB)

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn