*Nettavisen* Nyheter.

Dømt for au pair-sex

Ekteparet importerte au pairer fra Filippinene og forgrep seg på dem.

02.02.12 18:18

OSLO TINGRETT (Nettavisen): En mann i 50-årene og en kvinnen i 30-årene er dømt for å ha forgrepet seg på au pairer som de hentet fra Filippinene.

Paret fra Oslo har hentet flere au pairer fra Filippinene som de har hatt seksuell omgang med i Norge. Oslo tingrett har kommet til at denne seksuelle aktiviteten har vært overgrep mot de utenlandske kvinnene, og at det ikke har vært frivillig slik Oslo-paret hevdet i retten.

I dommen skriver Oslo tingrett at de to filippinske kvinnene i realiteten ikke hadde noe valg, men måtte engasjere seg i seksuelle aktiviteter med paret for å beholde jobben.

Sterke allmennpreventive hensyn
Mannen i 50-årene er dømt til fengsel i et år og seks måneder, Ni måneder gjøres betinget. Kvinnen i 30-årene er dømt til betinget fengsel i seks måneder.

I dommen står det blant annet: «Lovbruddene er skjedd på et område hvor allmennpreventive hensyn gjør seg særlig sterkt gjeldende. Som beskrevet ovenfor (i dommen red.anm.), vil mange unge kvinner i fattigslige kår så vel fra Filippinene som andre land være villige til å strekke seg meget langt for å oppnå en bedre økonomisk fremtid. Utnyttelsesmuligheten for mennesker som lever i de langt bedre økonomiske kår som eksempelvis Norge presenterer ligger da klart i dagen».

Nettavisen har tidligere skrevet om rettssaken der mann og samboer var tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med au pairer.

Les: - Hadde sex med kona og to au pairer samtidig

Ikke så aktiv
Kvinnen er dømt langt mildere fordi hun ikke hadde direkte seksuell kontakt med de filippinske kvinnene da disse ble misbrukt av mannen. Kvinnen var heller ikke delaktig i overgrepene mer enn to ganger.

«Rettens klare inntrykk er at YY (kvinnen) ikke var den i samboforholdet med den største innflytelsen. Hun er atskillig yngre enn NN (den mannlige hovedtiltalte), har sparsom utdannelse og kom under NNs innflytelse som 18-åring som praktikant i NNs daværende ekteskap. Det var da også NN som initierte den første kontakten med au pairene, og det var han som sto for det vesentligste av kontakten forut for deres ankomst til Norge» står det i dommen.

Paret er også dømt til å betale de to filippinske kvinnene til sammen 210.000 kroner i oppreisning.

Debatten
Da saken gikk for retten startet den en diskusjon rundt au pair-ordningen generelt, og at mange au pairer blir brukt som hushjelper.

Les: - Jobber 12 timer om dagen for 4000 i måneden

Stortinget og regjeringen vil nå stramme inn regelverket for å unngå at au pair-ordningen blir brukt til å importere billige hushjelper til Norge:

Les: Skal gjøre slutt på au pair-hushjelpene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.