Gå til sidens hovedinnhold

Dømt for dørvaktvold

Oslo tingrett mener konfrontasjonen er 31 år gammel dørvakt fra Holmlia valgte som løsning var helt unødvendig og uakseptabel.

YOUNGSTORGET/HOLMLIA/OSLO TINGRETT: Det var klokken ett den 30. august i fjor at den fornærmede mannen og hans kone ankom utestedet Fisk&Vilt ved Youngstorget.

Besvimte

De ventet en stund i kø før de slapp inn. Da de endelig slapp inn sa kona til dørvakten at hun syntes de hadde måttet vente for lenge da det var lite folk på stedet. Det oppsto en ordveksling som dørvakten tolket som aggressiv og ba paret forlate utestedet. Da svarte fornærmede at han i så fall måtte bæres ut.

Paret gikk videre inn på utestedet til bakgården. Dørvakten kom tilbake med to andre dørvakten og uten ytterligere ordveksling tok han armen til fornærmede og bendte den bak på ryggen og førte han mot utgangen av portrommet. Fornærmedes kone ble opprør og løp etter, men ble holdt igjen av en dørvakt som fikk et spark på leggen av fornærmede.

Tiltalte mistet da grepet i fornærmedes arm og tok et låsegrep på fornærmede som på ett tidspunkt besvimte. Fornærmede forklarte i retten at han ble slått i nyrene, men alle de ni vitnene i saken har forklart seg sprikende og danner dermed en tvil rundt hendelsesforløpet som kommer den tiltalte Holmliamannen til gode.

Uakseptabelt

Retten mener like fullt at låsegrepet var forsettlig, og at hele episoden var uprovosert og utført av en person som er satt til å passe på utestedets og gjestenes sikkerhet. Retten mener fornærmede ikke fremsto som aggressiv og mener at det ikke var berettiget å kaste ham ut. «Tiltalte valgte allikevel konfrontasjon og vold, hvilket fremstår som helt unødvendig og fullstendig uakseptabelt», heter det i dommen.

Den 31 år gamle mannen fra Holmlia ble dømt til 30 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. Han må også betale 4000 kroner i saksomkostninger. Også en annen dørvakt, en 27 år gammel mann fra Manglerud, var tiltalt i saken, men han ble frifunnet.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter