*Nettavisen* Nyheter.

Dømt for drapsforsøk på helsestudioeier

Oslo (NTB): En 72 år gammel mann er dømt til fire års fengsel for drapsforsøk på en helsestudioeier i Sarpsborg.

Mannen er dømt for å ha knivstukket innehaveren av Sarpsborg Helsesenter flere ganger på en parkeringsplass 16. mars i fjor. 72-åringen var tidligere medlem av helsesenteret. Angrepet skjedde både inne i og utenfor 72-åringens bil, og hadde bakgrunn i en konflikt som hadde ført til at den eldre mannen ble utestengt fra helsestudioet, skriver sa.no.

Saken kom opp for Sarpsborg tingrett i desember i fjor. 72-åringen nektet straffskyld. Statsadvokaten la ned påstand om fire års fengsel, mens 72-åringens forsvarer ba om frifinnelse for drapsforsøkstiltalen. I dommen som kom fredag, gir tingretten medhold til statsadvokaten, men med dissens rundt skyldspørsmålet. En av meddommerne mener knivstikkingen kan ha skjedd ved et uhell, og at 72-åringen bare ønsket å true helsestudioinnehaveren.

Rettspsykiatriske sakkyndige konkluderte i tingretten med at tiltalte har en personlighetsforstyrrelse. I tillegg til fire års fengsel, dømmes 72-åringen til å betale en oppreisningserstatning på 100.000 kroner, samt 17.424 kroner i erstatning for økonomiske tap. Sistnevnte er atskillig mindre enn påstanden fra fornærmedes bistandsadvokat, som var på 167.064 kroner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.